Rólunk

Dávid Adél


Dávid Adél vagyok, végzettségem teológus, evangélikus lelkész. Még egyetemista koromban végeztem el Kaposi László drámajátékvezetői képzését a Magyar Drámapedagógiai Társaságnál, innen vezetett tovább az utam a pszichodrámához. 2014-ben szereztem pszichodráma asszisztensi végzettséget a Pszichodráma Egyesületnél, jelenleg a felsőfokú pszichodrámavezetői képzésben veszek részt.

Pszichodráma tanáraim Rapcsányi Éva, Aszalós Péter, Ónodi Sarolta és Tomcsányi Teoldóra. Fontosak voltak a pszichodrámás utamon korábbi vezetőim: Bettembuk Péter, Korányi Villő és Hajdu-Ráfis Gábor.

Házasságban élek, két gyerekünk van, egy 8 éves fiú és egy 10 éves lány. Hat éve Ausztriában élünk. Alapvető tapasztalat számomra a költözködés, a különböző városokban való gyökeret eresztés, a búcsúzás és az újrakezdés. A külföldi lét miatt a kétnyelvűség, kétkultúrájú életforma is mindennapjaim része: az idegenség és otthonosság érzése mindkét országban egyidejűleg.

Kadlecsik Zoltán

Kadlecsik Zoltán vagyok. Munkámat tekintve evangélikus iskolalelkész. Emellett délutánonként pár és családterápiás konzulensként fogadok párokat és családokat. 2013-ban végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem, Mentálhigiénés Segítő Szakember szakon. Tanultam szexuálterápiát és évek óta pszichodrámázom.

Ezek alatt a képzések alatt a legfontosabbá az vált számomra, hogy minél inkább holisztikusan szemléljem a hozzám érkező embereket, problémákat és saját magamat is.

A dráma számomra, kicsit olyan, mint énekelni az esőben vagy bemenni egy labirintusba. Izgalmas, erős és építő. Igazi személyes élmény magammal és azokkal az elakadásokkal, amivel magam is küzdök. Olyan színtér, ahol a régi vagy a nem jól működő mintáink átíródhatnak.